2014. június 20., péntek

Ballagás és tanévzáró

 "Június lett és tanév vége,
Szabadság, barátom, itt a nyár,
a gondokkal, leckékkel félre,
örömünk kapuja tárva már.

Nem kell felelni, izgalom sincs,
és mindennap tovább alhatok,
enyém a tópart, s mekkora kincs,
hogy ismét, megint szabad vagyok!"


Elérkezett az iskolákban az év vége, Jutában is bezártuk a 2013-2014-es tanévet, a gyerekek nagy örömére. A tanév során rengeteg programon vehettünk részt a tanulás mellett és nagyon sok versenyen szerepeltünk jól. Ezért köszönet a gyerekeknek, pedagógusoknak és a szülőknek! Polgármester asszonyunk mindezek elismeréséül oklevelet és könyvutalványt nyújtott át Dénesné Lassu Andrea tanítónak, valamint a negyedikesek közül Csorba Ivettnek, Gelencsér Emmának, Marián Bernadettnek és Polák Gergőnek. Jól estek elismerő szavai, köszönjük!

"Most közel három hónapon át
legyen jó idő, ezt akarom,
és úgy kerülöm az iskolát,
hogy majd egy KICSIT várjam NAGYON."

Andi néni átveszi az oklevelet


Polgármester asszony átadja a negyedikeseknek a díszoklevelet


Másik nagy esemény ezen a napon a negyedikesek ballagása. Nekik díszítettük fel a termet, nekik szólt a ballagási zene, nekik akasztottuk a nyakukba a ballagó tarisznyát. Tőlük búcsúztak iskolatársaik verssel, búcsúszóval és a négy év emlékére, az iskolás életükről készült kisfilmmel. Dr. Molnárné Bajzik Melinda osztályfőnök könnyes szemmel, meghatódottan indította útjukra a végzős gyerekeket. A névsor álljon most itt utoljára, búcsúképpen: 
Barna Sebestyén
Csorba Ivett 
Gelencsér Emma
Marián Bernadett
Polák Gergő
Putnoki Tamás
Szkulszki Dániel

Sok sikert, boldogságot, szerencsét, jó tanulást kívánunk nektek! Emlékeitekben őrizzetek meg bennünket!

Köszönjük szépen az Idősek Klubjának a szép tarisznyákat!

"Az iskola zászlaját átveszem, megőrizzük, vigyázunk rá!"

A harmadikosok búcsúznak el a többiek nevében 

A négy év emlékére készült kisfilm

Kicsit nosztalgiáztunk

Ballag már a vén diák, tovább.....

A hála szavai...

és virágai

Melinda néni kezében a szerencsét hozó útifű

Utoljára így együtt


Ó:
hátul kezdődik a szó.
IÓ:
most jön még csak, ami jó!
CIÓ:
örömből nagy porció!
ÁCIÓ:
van ám benne ráció!
KÁCIÓ:
játszik minden náció!
AKÁCIÓ:
az utolsó stáció,
halihó,
itt van a
VAKÁCIÓ!

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

2014. június 18., szerda

Tanévzáró Suli Party


Az utolsó tanítási nap előtti délután rendeztük meg, a már hagyománnyá vált, Tanévzáró Suli Party-t. Szép számmal gyűltünk össze az iskola udvarán, szülők, nagyszülők, gyerekek, testvérek, pedagógusok, hogy vidáman, jó hangulatban köszönjünk el a 2013-14-es tanévtől. 
Csapatalakítással indult a délután. A „Szerencsecsapat” és a „Sárga Tigrisek” egy-egy szülő (Dénes Attila, Tátrai Szabolcs), és egy-egy gyerek (Szennai András, Polák Gergő) csapatkapitány vezetésével elfoglalták az udvaron a saját várukat. Kitűzték a csapatzászlót, és csatakiáltást fogalmaztak, amit be is mutattak a közönségnek. A csapatokat szülők, nagyszülők, testvérek erősítették.





Tréfás totó megoldása következett, melynek témája az iskolai programok voltak. Örömmel tapasztaltuk, hogy tanulóink milyen jól emlékeztek az egyes eseményekre, azok adataira.




A következő feladat: koreográfia készítése és bemutatása volt két, népszerű magyar együttes nyárról szóló zenéjére. Egy- egy tanterembe visszavonulva készültek a csapatok. A bemutató fergetegesre sikerült!




Miközben a csapatok a táncbemutatóra készültek, a várak védtelenek voltak, így Melinda néni könnyen „elcsenhette”, és eldughatta a csapatzászlókat.  Az a csapat nyerte ezt a feladatot, aki előbb megtalálta az udvaron a saját zászlóját.
Riportalany kerestetik! - ez volt a következő feladat címe. Mindkét csapatból egy felnőttnek, és egy gyereknek tíz perc alatt keresni kellett a faluban egy olyan embert, aki hajlandó volt eljönni az iskolába, hogy a gyerekek riportot készíthessenek vele a nyárról. Közben az iskolában maradt csapattagok gyűjtötték a kérdéseket. Szerencsére mindkét csapat hamar talált riportalanyt Hivatal Nándorné, és Csima Tibor személyében. Örömmel válaszoltak a kérdésekre.




Az utolsó pontot érő feladat a számháború volt: megszerezni a másik csapat zászlóját. A gyerekek és a felnőttek különböző „módszerekkel” vigyázták a saját számukat. Ebben a versenyben a „Szerencsecsapat” volt az ügyesebb, ők szerezték meg a „Sárga Tigrisek” zászlóját.






A versenyszámokat Ági néni értékelte. Mindkét csapat egyforma pontszámmal fejezte be a versenyt. Örömmel vették át a megérdemelt jutalmakat.



A versenyszámok között lehetőség volt egy kis evésre, ivásra, minderről a szülők gondoskodtak.


A nap végén még egy focimeccsre is sor került. Szülők, gyerekek együtt rúgták a labdát. Még szívesen maradtunk volna, de gondolnunk kellet a másnapi utolsó tanítási napra, és a tanévzáróra.



Találkozunk a Tanévnyitó Suli Party-n! Addig is mindenkinek jó 
VAKÁCIÓT kívánunk!



2014. június 17., kedd

A tanévzáró előtt

Kabala az iskolában

Budai Georgina az Együd Árpád Kulturális Központ munkatársa tartott a gyerekeknek előadást a felelős kutyatartásról és bemutatót Kabala nevű kutyájával . Nagyon büszkék voltunk diákjainkra, mert sokat tudtak a helyes kutyatartásról, a felelős gazdi viselkedéséről, feladatairól. Egy jó terápiás kutyához illően, Kabala nagyon türelmesen végezte a feladatokat és játszott a gyerekekkel. Mindenki nagyon szomorú volt, amikor letelt az óra és el kellett válni a kutyustól. Reméljük, hamarosan találkozunk még velük!

Ki mit tud?

Kabala türelme határtalan

Jó közel kerülni hozzá

Jó a memóriád? Feladatok a kutyussal

Bátorságpróba

Vajon megtalálja?

Bizony jó a szimata

Pacsik

Jó megsimogatni


Játék csere-bere 

Mint egy jó ökosulishoz illik, a játékokat sem dobtuk ki a kukába, hanem elcseréltük egymás között, hisz ami már nekünk nem kell, másnak még jól jöhet, másnak az új. A gyerekek nagyon élvezték a csere-bere vásárt. Nagyon jó üzletek köttettek. Aki elhozta megunt játékát, részt tudott venni a cserén, biztos nem bánta meg.

Izgulok. Kell majd valakinek?

Mindent kipakoltam

Csere-bere fogadom...

Hú de klassz!

Mit kérsz érte?

Ez jó lesz!

Neked ajándékozom!

Ezt nagyon szeretném! Mit kérsz érte?

Jaj, még itt is van valami jó!

Vásári hangulatban

Néptáncosaink évzárója

Varjas Tamás vezetésével kicsiny néptánccsoportunk- Polák Boglárka, Nübl Ármin,  Szabó Zalán, Hanisch Lilien, Tóth Antónia, Jávor Hunor,  Gelencsér Emma, Csorba Ivett, Polák Gergő- fergeteges előadással zárta a tanévet. Szorgalmasan gyakoroltak minden héten és az év végére egy nagyon szép koreográfiával mutatkoztak be a gyerekeknek és a szülőknek. Reméljük, hogy a jövő tanévben még többen jelentkeznek ebbe a szakkörbe, akiknek fontos néphagyományaink megőrzése, ápolása. Gratulálunk a gyerekeknek és a tanár úrnak is!