2017. december 22., péntek

A negyedik gyertya


"Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember reménye.

A szívünkben béke lángja,
hitünk ajtót nyit a jóra.
Aki ránk néz, máris látja:
Elérkezett hát az óra."
(Aranyosi Ervin)

"Ég a gyertya ég, az adventi négy..."

Karácsony előtti utolsó tanítási napon meggyújtottuk adventi koszorúnkon a negyedik gyertyát. Összegyűltünk a folyosón, énekeltünk, együtt gyönyörködtünk a szép kis karácsonyfánkban.


"Jaj de szép a karácsonyfa..."

Mivel két nap múlva itt az ünnep, éppen ideje volt, hogy ajándékot készítsünk családtagjainknak. Kézműves foglalkozáson tésztából karácsonyfát, papírból ajtódíszt készítettünk.









Amikor meggyújtottuk az első adventi gyertyát, kihúztuk annak a nevét egy sapkából, akit megajándékozunk karácsonykor. Hetekig titokban kellett tartani. Kíváncsian vártuk, kitől, mit kapunk. Nagyon izgalmas volt! Mindannyian örültünk az ajándékunknak. Ezzel kívántunk egymásnak boldog karácsonyi ünnepeket.









Már hetek óta gyűjtöttük az ajándékokat, ruhákat, cipőket, játékokat, élelmiszert, hogy eljuttassuk azoknak a családoknak karácsonyra, akiknek szükségük van rá. Az összegyűlt adományokat tegnap és ma átadtuk. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek!



Köszönjük Hegedűs Adriennek és Horváth Bálintnak , hogy megszervezték a kézműves foglalkozást! Köszönjük a Kaposfüredi Plébániának, hogy biztosították az anyagokat!
Ezúton mondunk köszönetet az Ivánczai családnak a karácsonyfáért!

(Ezen a napon készült fotókat megtalálhatják a Képgalériában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.